Langs Limburgse Wegen
Opdrachtgever: Provincie Limburg
Langs Limburgse wegen liggen duizenden plekken met een rijke geschiedenis. KF inHeritage realiseerde een website die de bewoners van Limburg bewust(er) maakt van het rijke Limburgse culturele erfgoed en vooral de aanwezigheid van historische elementen in hun leefomgeving.
Als uitgangspunt hiervoor zijn (historische) wegen in Limburg genomen. Zij brengen ons van thuis naar ons werk, naar de winkel, naar de sportschool, naar familie en vrienden, enz... Wegen zijn de verbindende schakels waarlangs we dagelijks van A naar B reizen. Onderweg komen we daarbij - vaak zonder het te weten - vele plekken met een rijke geschiedenis tegen.

Op dit moment zijn in deze website de Via Mosae (de Romeinse weg langs de westoever van de Maas) en de Napoleonsbaan opgenomen. Uiteindelijk moet deze website de verzamelplaats worden voor nog veel meer historische wegen (over land), waterwegen en spoor- en railverbindingen die het Limburgse landschap doorkruisten en waarvan vele nog steeds zichtbare sporen hebben achtergelaten.
© KF in heritage - Webdesign: Just Catch Up - CMS: Viviancms